Please enable JS

Blog

Karisma Arhitects-CASA NATURII TARTU

Karisma Arhitects-CASA NATURII TARTU

05 Noi 2015 /

Casa naturii Tartu este o simbioză între o grădină zoologică, o grădină botanică și o școală, inspirată de trunchiurile de copaci. Clădirea este situată într-o zonă cu un puternic caracter natural, cu coaste de deal abrupte și pante line. Atriumul central este inima perimetrului ce ia forma literei Y, iar laturile sale se deschid spre mediul exterior.

Cea mai bună piscină rezidențială din Europa

Cea mai bună piscină rezidențială din Europa

10 Noi 2015 /

Premiată în cadrul Pool & Wellness Barcelona 2015 Awards cu locul I, piscina casei Sardiniera, situată într-un loc de o mare frumusețe, între Portixol și Cala Blanca, oferă vederi impresionante către Marea Mediterană. Cele două bazine componente preiau formele neregulate ale casei, păstrând coerența compozițională a arhitecturii.

Lângă, între şi peste ape

Lângă, între şi peste ape

20 Noi 2015 /

În preajma apelor, arhitectura capătă o rezonanţă specială. Curgerea sau încremenirea apei, nesfârşirea mărilor sau îngustimea albiilor de râu deschid un dialog care modelează sau pur şi simplu potenţează obiectul construit, creând relaţii structurale şi vizuale în care predominanţa peisajului constituie suportul intervenţiei arhitecturale